Grote mantelmeeuw
De grote mantelmeeuw is de grootste meeuw ter wereld en leeft langs de Atlantische kusten. Met zijn zwarte rug en enorme vleugels is hij een indrukwekkende verschijning. Hij eet vis, afval en andere vogels. In Nederland broeden ze in kleine aantallen, maar in de winter komen ze hier massaal overwinteren.






