Geslacht: Hommels

Hommels zijn een geslacht van insecten die behoren tot de familie Apidae. Er zijn wereldwijd ongeveer 250 soorten hommels die van nature voorkomen in Europa, Noord-Afrika, Azië, Noord- en Zuid-Amerika. Verschillende Europese hommelsoorten zijn door de mens geïntroduceerd in Nieuw-Zeeland en Tasmanië. In België en Nederland komen ongeveer dertig verschillende soorten voor, waarvan enkele zeldzaam zijn.

De meeste hommels zijn sociale insecten die in kolonies leven met een enkele koningin. Deze kolonies zijn vele malen kleiner dan die van honingbijen, en bereiken een grootte van vijftig tot enkele honderden individuen per nest. Hommels hebben een rond lichaam dat bedekt is met een zachte vacht van setae, wat hen een donzig uiterlijk geeft. Om predatoren af te schrikken hebben ze een aposematische kleuring, bestaande uit afwisselende kleurenbanden.

Bron: Hommels. (2023, mei 20). Wikipedia, de vrije encyclopedie. Opgehaald 10:22, juli 10, 2023 van https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Hommels&oldid=64333796.

Titel
Aardhommel
Akkerhommel
Gewone koekoeks­hommel
Steenhommel

Zoeken

Taxonomie